C O R O N A : In her singing studio, Maria João uses all necessary measures - disinfection, ventilation and distance. If desired, Maria João teaches via Skype.

Zangles

Maria João Carmo heeft in haar eigen studio in Arnhem (wijk Elderveld) een praktijk voor zangles en pianoles.

Deze studio is makkelijk en snel te bereiken met de auto met goede en gratis parkeergelegenheid bij de deur.

Openbaar vervoer: De studio ligt op 4 minuten loopafstand vanaf bushalte 'Wokcentrum' van lijn 5 (richting 'De Laar West') of lijn 6 ('Schuytgraaf') vanuit Arnhem Centrum.

 

Zanglesmethode

In de zanglessen staat het zangplezier centraal. Ieder mens kan zingen en kan plezier in zingen vinden. Maar er zijn veel mensen die het niet zo beleven. Het potentieel om goed te zingen en plezier erin te hebben, wordt soms (of heel vaak) overschaduwd door belemmeringen in ons lichaam of onze geest. Deze kunnen gedurende jaren opgebouwd zijn zonder dat we ons ervan bewust zijn.
Ik gebruik als basis voor de zangontwikkeling de unieke goede eigenschappen die elke leerling al van zichzelf heeft. Verder is het de bedoeling van elke zangles dat alles wat ‘verkeerd’ of belemmerend voor zang is, eruit weggehaald wordt. Dit kan zijn op het gebied van techniek, fysiologische factoren, of op het gebied van persoonlijke essentiële eigenschappen die in relatie tot het zingen staan. In elke les worden oplossingen naar voren gehaald door middel van voordoen, laten zien en horen van hoe het wel of niet moet, (wetenschappelijke) uitleg, afbeeldingen, en beelden. En natuurlijk met oefeningen en repertoire op maat. Hier vandaan en met het durven zingen, kan een goede basistechniek geleerd worden en kan iedereen veel plezier in zingen gaan ervaren. Als de leerling op het punt staat de goede techniek in zijn eigen woorden uit te kunnen leggen, kan de laatste stap gezet worden. Alles is dan klaar om geautomatiseerd te worden. Dit vergt geduld, vertrouwen, openheid, ontspanning en positieve feedback van beide kanten. Dit zijn belangrijke aspecten die het proces kunnen versnellen en verbeteren. Ik heb heel veel plezier in het zangles geven aan alle soorten leerlingen en ik gun mooi zingen aan iedereen!

Mijn motto:
Iedereen kan [leren] zingen!
Zingen kan vrij, makkelijk, simpel en comfortabel!

Ik heb jarenlang ervaring in het geven van zangles, individueel, aan groepen of koren, in allerlei stijlen: klassiek, licht, pop, musical en wereldmuziek (bijvoorbeeld fado of bossa-nova).
Bij mij komen vaak beroepszangers of goede amateurs terecht, maar ook echte beginners met of zonder enige zangervaring of zelfs zonder noten te kunnen lezen. Natuurlijk gaat het sneller als iemand al bekend is met de “muziektaal”, maar het zegt ook niet alles. Dus heb je geen kennis en ben je niet gewend om muziek of zangles te hebben? Dat maakt niet uit, kom maar eens proberen.
Wil je je ontwikkelen en jouw zang verder verbeteren? Of jouw belangrijke auditie goed voorbereiden? Dan ben je van harte welkom bij mij.

Voor vragen, aanmeldingen of voor een proefles, klik [hier]
Voor de tarieven, klik [hier]