Vanwege Corona vervolgt Maria João haar zanglespraktijk voorlopig via SKYPE

Zangles

Maria João Carmo heeft in haar eigen studio in Arnhem (wijk Elderveld) een praktijk voor zangles (en pianoles).

Deze studio is makkelijk en snel te bereiken  met de auto met goede en gratis parkeergelegenheid bij de deur.

Openbaar vervoer: De studio ligt op 4 min. loopafstand vanaf de bushalte ‘Wokcentrum’ Elderveld van de buslijnen 5 (richting 'De Laar West') of 6 ('Schuytgraaf') vanuit Arnhem Centrum.

Zanglesmethode

In de zanglessen staat het zangplezier centraal. Ieder mens kan zingen en kan plezier in zingen vinden. Maar er zijn veel mensen die het niet zo beleven. Het potentieel om goed te zingen en plezier erin te hebben, is soms (of heel vaak) overschaduwd door belemmeringen in ons lichaam of onze geest. Deze kunnen jarenlang opgebouwd zijn zonder dat we ons ervan bewust zijn.
Ik gebruik als basis voor de zangontwikkeling de unieke goede eigenschappen die elke leerling al van zichzelf heeft. Verder is het de bedoeling van elke zangles dat alles wat ‘verkeerd’ of belemmerend voor de zang is, eruit weggehaald wordt. Dit kan zijn op het gebied van techniek, fysiologische factoren, of op het gebied van persoonlijke essentiële eigenschappen die in relatie tot het zingen staan. De juiste oplossingen komen elke les duidelijk uit, door middelen zoals voordoen, laten zien en horen van hoe het wel of niet moet, (wetenschappelijke) uitleg, afbeeldingen, beelden, etc. En natuurlijk oefeningen en repertoire op maat. Hier vandaan en met het durven zingen, kan een goede basistechniek geleerd worden en kan iedereen veel plezier in zingen ervaren, voelen en leren. Als de leerling op het punt staat de goede techniek in zijn eigen woorden uit te kunnen leggen, kan de laatste stap gezet worden. Alles is dan klaar om geautomatiseerd te worden. Dit vergt geduld, vertrouwen, openheid, ontspanning en positieve feedback van beide kanten. Dit zijn belangrijke aspecten die het proces kunnen versnellen en verbeteren. Ik heb heel veel plezier in het zangles geven aan alle soorten leerlingen en ik gun mooi zingen aan iedereen!

Mijn motto:
Iedereen kan (leren) zingen! 
Zingen kan vrij, makkelijk, simpel en comfortabel!

Ik heb jarenlange ervaring in het geven van zangles, individueel, aan groepen of koren, in allerlei stijlen: klassiek, licht, pop, musical en wereldmuziek (bijvoorbeeld fado of bossa-nova).
Bij mij komen vaak beroepszangers of goede amateurs terecht, maar ook echte beginners met of zonder enige zangervaring of zelfs zonder noten te kunnen lezen. Natuurlijk gaat het sneller als iemand al bekend is met de “muziektaal”, maar het zegt ook niet alles. Dus heb je geen kennis en ben je niet gewend om muziek- of zangles te hebben? Dat maakt niet uit, kom maar eens proberen.
Wil je je ontwikkelen en jouw zang verder verbeteren? Of jouw belangrijke auditie goed voorbereiden? Dan ben je van harte welkom bij mij. Aanmelden, ook voor een proefles kan hier

 

 

Maria João Carmo
Maria João Carmo - Zang & Zo © 2012
Zangeres
Ensembles
Zangles
Kinderkoor Elderveld
Muziekonderwijs
Agenda
Contact
Fragmenten